


תמר גבעון
סטיבן אנדרסון מחבר הספר: ״פיתוי כיצד הופכים עיצוב אינטראקטיב למפתה״ יצר כלי שנקרא ״mental notes” קלפים שהם השראה עבור כל מעצב (מוצר, גרפי איטנטראקטיבי..) שמסבירים את השלבים מאחורי בחירות עיצוביות של המעצב והקשר לצרכן/ משתמש הקצה אז מה קורה כשעיצבתי אתר או אפליקציה נהדרים, אבל נראה שאיש לא מעניין אותו?
איך גורמים לאנשים לשוטט באתר מספיק זמן כדי לראות כיצד המוצר או השירות שלך עשוי להיות בעל ערך? תשובתו של אנדרסון – באמצעות עיצוב אינטראקטיב מפתה!
על פי הקלפים של אנדרסון, מה מניע מעצבים בתהליך העיצוב ומה מניע אנשים לפעולה?
אמנה כאן 5 דוגמאות:
1. אישור חברתי לצורך.
אנו נוטים לעקוב אחר הדפוסים של אחרים במצבים דומים, חדשים או לא מוכרים.
בעיצוב בכלל ובעיצוב לדיגיטל – כדי להקל על אנשים בקבלת החלטות או להוביל אותם, המעצב ימצא דרכים יצירתיות להראות פעילות חברתית. זה יכול להיות בצורה של סטטיסטיקות (מועדפות על ידי, מספר צפיות, הערות), ביקורות חיוביות / המלצות חיוביות, או על ידי מתן נראות לפעולות או לתוצאות של התנהגויות משתמשים אחרים. לדוגמה, הדרך שבה פייסבוק מזהה צורך חברתי.
2. סקרנות.
לא לחשוף את הכל על ההתחלה, לנדב רק מעט מידע מעניין – מה שישאיר טעם של עוד, עובד תמיד בפרסום ובכלל בתקשורת. בעיצוב בכלל ובעיצוב לדיגיטל – המטרה היא לעורר עניין:
האמצעי: לחשוף מעט, לסמוך על המשתמש שירצה להמשיך לצעד הבא. או לייצר משהו יוצא דופן ולא צפוי – אנשים ירצו לשוטט כי הם מסוקרנים להבין מה קורה(חידות מסקרנות באופן דומה).
3. זיהוי תבניות.
המוח שלנו מחפש דרכים לארגן ולפשט מידע מורכב, גם כשאין דפוס קבוע. בעיצוב בכלל ובעיצוב לדיגיטל – איזה מידע אתה יכול להציג באופן שמעורר סקרנות ומעודד התנהגות המחפשת תבניות?
אינפוגרפיקה שמארגנת נתונים בצורה פשוטה או ערכת אייקונים סקרנית או קידודי צבע הגיוניים. ברגע שמתגלה התבנית המסר עובר בצורה ברורה יותר.
4. אפקט שימושי אסתטי.
עיצובים אסתטיים בדרך כלל נתפסים כקלים יותר לשימוש. שימוש בדימויים חזותיים, ערעור חושי, איורים תלת מימדיים. בעיצוב בכלל ובעיצוב לדיגיטל – דברים אטרקטיביים עובדים טוב יותר – או לפחות אנו תופסים אותם כקלים יותר לשימוש. פוסט מעוצב היטב הוא לרוב פוסט משפיע יותר.
5. תמונה שווה יותר מאלף מילים.
הויז׳ואל החזותי מנצח את כל החושים האחרים וזו הדרך הישירה ביותר לתפוס את העיניים של המשתמש. בעיצוב בכלל ובעיצוב לדיגיטל – בכל הזדמנויות להשתמש בוויז’ואל כדי ליצור תגובה רגשית או להאיץ את זמן התגובה, השתמש בתמונות כדי לעורר רגשות, ליצור אסוציאציות מילוליות או אסוציאציות מרמזות.
תמר גבעון היא ארט דיירקטור ומנהלת הסטודיו בבן חורין אלכסנדרוביץ’, אסטרטגיה תקשורת וניהול משברים.